Jocurile din Microsoft Store vor veni cu drivere

Concentrarea celor de la Microsoft pe viitor pare să se îndrepte spre a îmbunătăți experiența jocurilor pe Windows 10. Deși compania a anunțat multe îmbunătățiri pe viitor, în același timp lucrează și la micile probleme pe care le pot întâlni gamerii cu noile jocuri.

Microsoft Store - Games

Pentru asta, noile jocuri achiziționate din Magazinul Windows s-ar putea să vină cu drivere adiționale, ceea ce îi va scut utilizatori de problemele de a descărca sau căuta ei soluții. Nu există încă multe detalii despre cum va funcționa acest proces, dar aparent… după achiziționarea unui joc din Windows Store va declanșa automat procesul de actualizare a sistemului de operare pentru drivere noi.

Deși nu este o opțiune extraordinară, acest feature aduce Magazinul Windows la un pas mai aproape de utilizare a Steam-ului, care are o funcție similară oferită gamerilor.

Din cauza lipsei informațiilor concrete, nu este foarte clar dacă utilizatorii pot opta pentru ca această funcție să fie opțională… mai ales pentru utilizatorii apți tehnic care poate nu vor aceste actualizări automate ale driverelor, din cauza riscului de incompatibilitate între ele.

Sper să aflăm mai multe informații prin luna Martie, când se așteaptă lansarea actualizarii creatorilor (Creators Update).

Chiar am încercat să-mi închipui cum funcționează acest proces, și văd și părți pozitive și părți negative – dar tot ceea ce văd este cum Microsoft încearcă să crească vânzările produselor lor (achiziționare de licență Windows, achiziționare de jocuri de pe magazinul lor șamd). Eu unul momentan folosesc Linux și Steam pentru jocuri, Microsoft nu m-a convins cu produsele sale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.