Windows 10 versiunea originală va fi retrasă în martie

Compania Microsoft a stabilit ca data de 26 martie să fie data încetării suportului pentru ediția originală a Windows 10. Nathan Mercer, Microsoft senior product marketing manager a declarat că „după 26 martie 2017, Windows 10 versiunea 1507 nu va mai fi întreținută, deoarece doar două din versiunile CBB (Current Branch for Business) sunt susținute în mod activ“.

Versiunea 1507 a fost lansarea oficială a sistemului de operare Windows 10, din iulie 2015. În luna noiembrie, când au promovat versiunea 1607, cei de la Microsoft au avertizat clienții că va înceta să actualizeze inclusiv cu patch-uri de securitate, versiunea 1507 – undeva prin luna martie. Această versiune va funcționa în continuare, însă nu va mai primi actualizări dupa data de 26 martie.

Noul model software-as-a-service pe care îl dorește Microsoft pentru Windows 10 se pare că impune acest lucru. De parcă nu era suficient faptul că numesc Windows 7 un sistem de operare nesigur. Compania a promis să sprijine deci doar două construcții CBB în același timp, ceea ce înseamnă că la fiecare lansare de build Windows 10, acela va avea suport numai 60 de zile. După cum am spus și mai devreme, va continua să funcționeze… doar că după 60 de zile nu va mai avea actualizări.

Microsoft folosește data disponibilității VLSC (Volume Licensing Service Center) ca declanșator pentru numărătoarea de 60 de zile. Utilizatorii pot oricând urmări diferitele versiuni ale sistemului de operare Windows 10, cât și actualizări pentru fiecare dintre acestea pe site-ul Microsoft.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.