Microsoft pune ceva la cale…

După lungi discuţii telefonice cu Bill Gates – asta probabil pentru că a reuşit să mă prindă greu la telefon, fiind un om foarte ocupat – acesta a decis ca pe 26 octombrie să prezinte utilizatorilor un eveniment Windows. Ştiu, am insistat şi eu foarte mult asupra acelei date după ce m-am consultat cu Nety Sandu şi am aflat că Mercur şi Jupiter nu sunt retrograd, iar marea majoritate a planetelor se vor alinia în casa II, a valorilor.

Vineri, compania Microsoft a trimis invitaţii mai multor analişti ai industriei IT, bloggerilor si reporterilor – cum pe mine mă cunoştea deja, nu mai era nevoie de invitaţie, deşi nu mi-ar fi displacut un e-mail în inbox, ca să-l arăt nepoţilor. Totodată s-a publicat şi un reminder pe website-ul oficial care semnala un eveniment live-stream.

Partea interesanta este faptul că compania se va folosi de evenimentul de la New York pentru a introduce pe piaţă mai multe dispozitive – probabil un desktop All-in-One, ceva similar cu iMac-ul celor de la Apple – pentru a mai împrospăta puţin portofoliul de produse, care include deja o tabletă-computer (Surface Pro 4) şi un notebook de ultimă generaţie (Surface Book) .

Patrick Moorhead, analist principal al Moor Insights & Strategy  a scris pe pagina sa de Twitter: „Sper să vedem ceva hardware nou“.

Invitaţia de pe pagina oficială de Twitter a celor de la Microsoft şi mesajele de genul „Închipuie-ţi ce poţi face“ sau „vezi ce urmează pentru Windows 10“ lasă de înţeles mult mai multe decât inovaţii hardware.

Deşi următoarea actualizare majoră a sistemului de operare Windows 10 nu va avea loc până în anul 2017, se pare că Microsoft vrea să bată fierul cât e cald pentru vânzările de sărbători, respectiv Black Friday – sperând să câştige consumatorii de partea lor, pentru a-şi înlocui computerele vechi – ceea ce mulţi utilizatori refuză să facă.

Mai multe detalii vom afla pe 26 Octombrie, deci fiţi cu ochii în patru! Evenimentul va începe la ora 10 a.m. ET (07 a.m. PT), link de vizualizare aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.