Microsoft permite reîntoarcerea la Windows 10 S de la Windows 10 Pro

Acum câteva zile, Microsoft a anunțat disponibilitatea laptopurilor Sufrace. Acestea funcționează cu Windows 10 S, un sistem de operare menit mai ales pentru sectorul de educație. După cum am mai scris, acest sistem de operare este limitat în a rula numai aplicații instalate din Magazinul Windows (Windows Store). Totodată nici nu veți putea schimba browserul sau motorul de căutare al sistemului de operare.

Penultima măsură ar fi pentru a oferi o securitate mai mare a dispozitivului portabil, limitând astfel impactul malware-ului sau a virușilor. Tot din cauza restricțiilor din task-urile de fundal și a serviciilor instalate de pe Windows Store, ar putea livra și o performanță mai bună a bateriei.

Am mai menționat în trecut cum că Windows 10 S este prea restrictiv, dar poate fi actualizat la Windows 10 Pro astfel: deschide setările Windows și alegeți să schimbați sistemul de operare la Windows 10 Pro, pentru doar $49.

actualizeaza Windows 10 S la Windows 10 Pro

Deși Microsoft a anunțat inițial că o data actualizat sistemul de operare la Windows 10 Pro, nu se va putea reveni la Windows 10 S (această schimbare funcționează doar într-o direcție), compania a scos totuși o imagine de recuperare a Windows 10 S, versiunea 1703. Pentru a accesa această imagine, accesați acest link, selectați varianta de laptop Surface din drop-down și scrieți serial number-ul. Imaginea respectivă are aproximativ 9 GB.

windows 10 s version 1703

Foarte important de știut este faptul că revenirea la Windows 10 S va șterge absolut tot conținutul de pe laptopul Surface, deci un backup al datelor importante este și va fi absolut necesar. Această măsură a fost luată deoarece unele aplicații sau programe ar putea avea un efect imprevizibil, eventual pot adăuga cod la logare sau bootare în Windows. Astfel se evită probleme neprevăzute și funcționarea defectuoasă a sistemului de operare, a laptopului sau a aplicațiilor de pe acesta.

Ați rămâne pe sistemul de operare Windows 10 S, sau ați actualiza la Windows 10 Pro?

Notă de folosire a imaginii de recuperare pentru Windows 10 S

Vă este permisă descărcarea acestui produs numai urmând legile tării / regiunii în care vă aflați. TechZip, Microsoft sau echipa nu sunt responsabile pentru orice activități ilegale. Nu noi am dezvoltat acest produs. Dacă aveți probleme cu această aplicație, contactați dezvoltatorul. Descrierea acestui produs din această pagină este o descriere de marketing după cum a fost găsită pe pagina dezvoltatorului, cu câteva cuvinte adăugate de către echipa TechZip. Calitatea și performanța acestui produs nu are garanție. Descărcați sau folosiți pe propriul risc, iar dacă nu vă simțiți confortabil cu acest produs, atunci nu-l descărcați.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.