Microsoft Office este disponibil acum pe Windows Store

Noul laptop Surface, cel despre care știm că vine cu sistemul de operare Windows 10 S preinstalat, este unul dintre puținele dispozitive ce pot descărca suita Microsoft Office direct din Windows Store. O dată cu lansarea laptop-urilor Surface și Surface Pro, microsoft a făcut posibilă descărcarea suitei Office din magazinul Windows. (link de descărcare)

Despre Windows 10 S știm că nu permite instalarea aplicațiilor decât din Windows Store, ca metodă de prevenire a infectării cu malware, ransomware sau a oricărui tip de viruși.

Ceea ce am observat pe pagina Magazinului Windows este faptul că Microsoft oferă un abonament gratuit Office 365 timp de un an tuturor celor care au un dispozitiv ce are instalat sistemul de operare Windows 10 S.

Pe website-ul Microsoft s-a confirmat că “procesul de instalare și actualizare pentru Office în Windows Store este în prezent în previzualizare“, iar la inceheierea acestei perioade de previzualizare și alți utilizatori vor putea să achiziționeze și instaleze Office din Windows Store pe alte dispozitive Windows 10. Un reprezentant al companiei a declarat că Office “va fi disponibil pentru cumpărare din Windows Store până la sfârșitul acestui an“, neanunțând însă data exactă.

microsoft office din microsoft store

Neavând încă un lptop Surface sau Surface Pro nu putem decât să-i credem pe cuvânt pe cei de la Microsoft și aștept cu nerăbdare să văd dacă vor face oferta de 1 an gratuit de Office 365 pentru achiziționarea oricărui laptop ce vine preinstalat cu Windows 10. Pe laptopul Acer Switch One nici măcar o ofertă pentru 3 luni gratuit nu cred că am avut. Oricum cu atâtea restricții ale sistemului de operare Windows 10 S, era necesar acest pas.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.