Microsoft confirmă că lucrează la Game Mode

Microsoft a anunțat oficial că lucrează la Game Mode, o funcție special creată pentru cei ce folosesc calculatorul cu Windows pentru a se juca. Acesta este un “mod de încărcare” al Windows care pornește doar aplicațiile și serviciile necesare și prioritizează alocarea resurselor diferit, pentru a spori performanța sistemului și a face jocurile să ruleze mai bine.

Noua funcție a fost implementată în imaginea 15007 a Windows 10 (deși a fost descoperită începând cu imaginea 14997), dar procesul de dezvoltare este încă la început.

Game Mode va fi inclus în Creators Update, actualizare programată pentru aprilie, și va putea fi testată de către cei din Windows Insiders. Pe lânga noul mod de încărcare, actualizarea va integra Cortana în installer-ul de Windows, va aduce noua versiune Paint 3D și va include o funcționalitate similară cu F.lux, care ajustează temperatura culorilor în funcție de momentul zilei și reduce nuanțele de albastru, care ne fac să ne sară somnul.

După cum probabil știți, Microsoft plănuiește ca Windows 10 să devină ultima (și singura) versiune de Windows ce se va mai lansa. Problema este că oamenii încă mai folosesc bunul Windows 7 (care are mari probleme cu Windows Updates), iar bătrânul Windows XP nu vrea nici el să moară, având o cotă de piață ce stagnează pe la 9-10% și e de neînlocuit în unele instutuții sau companii ce folosesc aplicații specializate.

Tocmai pentru că Windows 10 trebuie să devină acel Windows pe care toată lumea să-l poată folosi pe dispozitivele lor, noua funcție este bine venită. Dar ideea nu e nouă. SteamOS, un sistem de operare construit de Valve în jurul Debian, deja are o astfel de funcție numită Big Picture mode, care pornește doar clientul de Steam și încarcă driverele necesare plăcii video, perifericelor și cam atât.

Deși nu sunt mare gamer, aștept cu nerăbdare să mă joc cu noua funcționalitate.

Microsoft confirmă că lucrează la Game Mode

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.