Microsoft se asociază cu Linux

Cum vine asta? Microsoft a anunțat că se asociază cu fundația Linux…

Jim Zemlin a declarat că „poate asta vine ca o surpriză pentru voi, dar ei nu erau mari fani“. Când se referă la ei, menționează despre cei de la Microsoft. Dar sub conducerea lui Satya Nadella, pare a fi vorba despre cu totul și cu totul altceva.

Astăzi Microsoft este unul dintre cei mai mari contributori open source de pretutindeni. În ultimii ani, Microsoft a construit o distribuție canonicală (whatever that means) Ubuntu pe Windows 10, a adus Server SQL pe Linux, a făcut open-source câteva părți din platforma .NET și a făcut un parteneriat cu Red Hat, Suse și alții.

După cum mai spunea Zemlin, Microsoft a contribuit la câteva proiecte Linux, cum ar fi Node.js, OpenDaylight, inițiativa Open Container, R Consortium și inițiativa Open API.

În ciuda acestui lucru, acest anunț vine ca o surpriză pentru mulți, dat fiind că Microsoft și comunitatea Linux a părut adesea a fi într-un război una cu cealaltă în trecut. Zemlin a continuat spunând „va exista o ușoară urmă de scepticism, dar aceasta va veni din partea unui grup mic […] există un sentiment de lipsă a organizării în open source. Este ceva normal!“. Conform lui Zemlin, în momentul în care o mare corporație merge pe open source, asta se întâmplă. Totodată a adăugat faptul că „această discuție durează de ceva timp“.

Alți membri platinum al fundației Linux, care plătesc aproximativ $500 000 includ: Cisco, Fujitsu, HPE, Huawei, IBM, Intel, NEC, Oracle, Qualcomm și Samsung. Printre membrii Gold se numără Google, Facebook și alții.

Știam câte ceva despre asocierea Microsoft și Linux, din auzite… prin anul 2015. Se pare că acum treaba a devenit și va deveni mai serioasă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.