Microsoft ar putea bloca actualizările pentru Windows 7 și 8.1

Actualizările sistemelor de operare Microsoft Windows 7 și 8.1 ar putea fi blocate pe stațiile de lucru ce sunt alimentate de cele mai noi procesoare AMD, Intel și Qualcomm. Orice utilizator ce încearcă să descarce actualizări ale sistemului de operare pe o astfel de stație de lucru va primi un mesaj de eroare, conform unui articol Microsoft publicat săptămâna trecută – KB4012982 .

PC-ul dvs folosește un procesor care nu este acceptat pe această versiune Windows.“ ar fi mesajul afișat pe ecranele utilizatorilor.

Această politică de suport a fost anunțată încă de anul trecut și pare a fi destinată utilizatorilor de procesoare AMD Ryzen și Bristol Ridge, Intel Kaby Lake  sau Qualcomm 8996 și Snapdragon 820. Toate aceste procesoare nu vor fi suportate decât de sistemul de operare Windows 10.

Mesajul de eroare de mai sus cât și un altul cu cod de eroare 80240037 vor fi declanșate atunci când sunt făcute încercări de a se obține actualizări de pe dispozitive echipate cu procesoarele menționate anterior.

Un utilizator Youtube ce are username-ul JayzTwoCents a postat un videoclip pe la sfârșitul lunii ianuarie în care demonstra faptul că el a putut actualiza sistemul de operare Windows 8.1 pe o stație de lucru cu procesor Kaby Lake, fără a întâmpina nicio problemă. Videoclipul poate fi vizionat mai jos.

Cei de la Microsoft anunțaseră limitarea suportului în Ianuarie 2016, moment în care a declarat că a face Windows 7 și 8.1 să ruleze pe cele mai recente procesoare este o provocare. Următoarea informare din partea Microsoft a fost faptul că Windows 10 va fi singura ediție sprijinită pe cea de-a șaptea generație de procesoare, cât și a celor ulterioare.

Windows 7 va primi în continuare actualizări de securitate până pe 14 ianuarie 2020, iar Windows 8.1 până pe 10 ianuarie 2023.

Este adevărat că trăim în era tehnologiei și a vitezei, eu în prezent folosesc un procesor Intel Skylake cu sistemul de operare Windows 7 fără nicio problemă. Mi se pare totuși și o strategie de marketing a celor de la Microsoft pentru a crește vânzările pentru sistemul de operare Windows 10.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.