Microsoft Access va face parte din suita Office 365

La doi ani de când aplicația de baze de date Access a fost scoasă, acum mai bine de o săptămână, Microsoft a declarat că va adăuga aplicația abonamentelor Office 365 pentru întreprinderile mici.

Aplicația de baze de date ce a făcut mult timp din suita Microsoft Office, va fi adăugată la Office 365 Business și Office 365 Business Premium. Aceasta va face parte dintr-o următoare actualizare programată în perioada 1 decembrie 2016 – 30 ianuarie 2017.

Prețurile per utilizator pe lună pentru Business se ridică la $8,25 și pentru clienții Business Premium la $12,50. Acest preț este considerabil mai mic decât cei $20 per utilizator pentru Enterprise E3 sau $35 per utilizator E5. Ultimele două abonamente menționate, includeau drepturi de a executa Access.

La sfârșitul anului 2014, Microsoft a retras aplicația din planul Small Business Premium – predecesorul Business Premium, solicitând companiilor care se bazau pe baze de date să actualizeze la un plan Enterprise mai scump pentru a putea continua să folosească aplicația.

Microsoft a întrerupt mai târziu pachetul Small Business Premium și l-a înlocuit cu două planuri: Business, respectiv Business Premium – continuând să omită Access din noile acorduri. La actualizarea de anul trecut pentru Office 365 la aplicațiile client Office 2016, Microsoft a omis din nou includerea Access.

Access este o aplicație numai a sistemului de operare Windows, spre deosebire de alte aplicații Office precum Word, Excel, Outlook – aceasta nu a existat niciodată ca aplicație pentru MacOS.

Câți dintre voi au folosit Access? Mie unul, nelucrând decât cu SQL sau MySQL, mi se pare o aplicație inutilă. Poate voi îmi puteți da mai multă utilitate aplicației.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.