SD card rapid pentru aplicațiile tale

Încă de la lansarea Android 6.0 – Marshmallow, sistemul de operare Google suportă „stocare adoptabilă“, permițându-le utilizatorilor anumitor dispozitive mobile să folosească mediile de stocare microSD ca și cum ar fi stocarea internă a acestora. Dar nu toate cardurile microSD pot egala această performanță, deoarece sunt mult mai încete decât stocarea internă, iar asta ar trage performanța dispozitivului în jos.

Eu unul folosesc carduri microSD clasa 10 atât pe tabletă, cât și pe telefoanele mobile, deci această nouă clasă de carduri nu poate decât să-mi stârnească curiozitatea. Din câte știu, ultima clasă de carduri rapide este UHS, ce este împărțită apoi în UHS 1 (10 MBps) și UHS 3 (30 MBps) și-s destul de scumpe.

Noul standard va fi denumit A1, iar cardurile respective trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • rata de acces aleatorie pentru input-output (sau IOPS) pe secundă să fie de 1500
  • scrierea IOPS să fie de 1500
  • performanța secvențială susținută să fie de 10 MBps

Acest standard face parte din specificațiile 5.1 ale cardurilor SD, iar pe viitor producătorii de carduri vor putea folosi noul logo (vezi mai jos) pentru a arăta utilizatorilor faptul că microSD cardurile create de ei suportă noul standard.

microsd tip a1

Eu unul cred că momentan noul standard va crea mai multă confuzie pentru utilizatori. Există deja destule carduri SD care întâlnesc specificațiile de mai sus, dar care nu au noul logo pe ele pentru că noile specificații nu existau în momentul producerii acestora.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.