MalwareBytes preia AdwCleaner

Pe 19 octombrie, cei de la MalwareBytes au anuntat ca au preluat AdwCleaner-ul, o aplicație pentru Windows destinată să curețe adware-ul din calculatoare.

Testând de-a lungul timpului AdwCleaner-ul, ultima versiune (v6) din 2016 nu mi se părea foarte bună. AdwCleaner-ul este o aplicație compatibilă cu toate versiunile de Windows, începând cu Windows XP, a fost creată special pentru a scana PC-ul după urme de adware și pentru a-ți da opțiunea să ștergi acele urme.

Adware se referă în mare parte la orice software nedorit, setare sau fișier care nu este considerat dăunător. Deci toate acele posibile programe nedorite (PUPs, de la potentially unwanted programs) pe care le instalezi împreună cu alte softuri se contorizează ca adware, dar și cele care schimbă pagina de start sau motorul de căutare, care adaugă servicii de Windows, pop-up-uri cu reclame sau cookie-uri care plănuiesc să urmărească utilizatorii.

MalwareBytes speră să imbunătățească aplicația companiei cu privire la detectarea programelor potențial dăunătoare. Totodată compania a mai cumpărat o altă aplicație care avea același scop, denumită Junkware Removal Tool.

Atât AdwCleaner, cât și Junkware Removal Tool apar pe pagina oficială cu produse MalwareBytes.

Pro:

 • aplicație gratuită
 • te scapă de adware (uneori)

Contra:

 • dacă nu te uiți atent prin ferestrele respective, e posibil să ștergi chei de registry bune și să ai probleme apoi cu pornirea sistemului de operare
 • aplicația nu-ți oferă posibilitatea de a restarta stația de lucru mai târziu. Dacă ai apucat să apeși pe OK, îți dă restart direct, fără posibilitatea de a salva fișierele deschise etc.

2 Comments


 1. Am pentru voi două recomandări: citați sursele (vă ajută și pe voi, că link-urile relaționate nu funcționează într-un singur sens pentru motoarele de căutare; nu cedați “page rank” punând link, pe pune) și renunțați la adf.ly (găsiți altă metodă de monetizare; asta, și o veți constata mai devreme sau mai târziu, doar vă trage site-ul în jos).

  Altfel, mult succes! E un proiect fain!

  Reply

  1. Mulțumim de feedback. 🙂 suntem la început, mai avem “de învățat meserie”.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.