Malware-ul pentru Mac e în creștere

Până acum, dispozitivele ce rulează MacOS erau considerate cele mai sigure dispozitive desktop, întrucat respectă politica de securitate a Unix și nu permite instalarea aplicațiilor third-party prea ușor.

EI bine, între timp creatorii de malware au început să dezvolte diverse utilitare și pentru produsele Apple. Pe măsură ce a crescut nivelul de folosire al produselor, au crescut și amenințările. Potrivit unui studiu realizat de McAfee pentru luna Iunie 2017, în primul trimestru s-au descoperit 250.000 de instanțe noi de Malware pentru Mac, numărul total ajungând la 700.000, comparativ cu anul 2015, când fișierele de tip malware pentru Mac erau inexistente.

Întrucât virușii specifici de Windows nu pot rula pe sistemele de operare Apple, hackerii s-au văzut nevoiți să creeze malware specific pentru Mac. Față de 700 de milioane de instanțe de malware, câte au fost descoperite pe Windows, 700.000 de infecții pe Mac e “o cifră” chiar rezonabilă.

Dacă aveți dispozitivul MărMușcat infectat cu malware sau adware, puteți rula o scanare de viruși cu versiunea pentru Mac a Malwarebytes, care poate fi folosită gratuit pentru a efectua scanări,iar ca antivirus principal, eu recomand versiunea pentru Mac a ESET Cyber Security.

Malware-ul pentru Mac e în creștere

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.