macOS Sierra 10.12.4 reduce temperatura nuanțelor de albastru prin funția Night Shift

De curând, Apple a lansat actualizarea 10.12.4 a macOS Sierra, care aduce funția Night Shift, deja prezentă pe telefoane începând cu iOS.

Night Shift reduce nuanțele de albastru, considerate ca fiind cele care ne fac să ne sară somnul. La fel ca și pe telefoanele Apple, noua funcționalitate poate fi configurată să pornească automat, în funcție de intervalul orar setat de către utilizator, între apus și răsărit sau poate fi pornită manual, din centrul de notificații. Funcția este la fel ca Night Light (initial se numea Blue Light Reduction), opțiune ce urmează să ajungă și pe Windows 10, alături de alte modificări.

Night Shift poate fi activată și de către Siri, prin comenzi vocale, ca orice aplicație serioasă de Mac. Utilizatorii au opțiunea de a seta cât de mult vor să reducă nuanțele de albastru folosind un buton orizontal.

Funcția nu oferă foarte multe setări și customizări, dar face fix ce trebuie: reduce nuanțele de albastru. Eu unul folosesc F.lux pe laptopul personal și chiar m-am obișnuit cu culorile galbenui după apusul soarelui.

Pentru cei ce sunt nemulțumiți de Night Shift, pot descărca și instala f.lux gratuit, de aici. Versiunea pentru Windows se descarcă tot gratuit, de aici.

O să mă joc puțin cu noua funcție pe unul din Macurile de la birou și o să revin cu informații, dacă o să simt nevoia.

PS: Inițial am vrut să pun titlul articolului “macOS Sierra 10.12.4 aduce niște f.lux”, dar eram sigur că urlă Daniel la mine, așa că am pus un titlu serios și SEO, fix cum îi place lui.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.