M-aș fi dezvoltat și eu profesional, dar s-au amânat cursurile

Anul trecut prin august, când am fost promovat de la salahor IT la șefuț IT mi s-a sugerat să fac un curs dinăsta de dezvoltare personală și de carieră, care să îmi pună ideile în ordine și să îmi ofere o direcție de șefuț.

Deși nu prea înțeleg ce poți învăța în 3 zile, am fost foarte deschis, eu sunt genul ăla care prinde repede, în cel mai rău caz cursul îmi dădea oportunitatea să cunosc oameni mișto.

Bun, gugăluiesc eu firmele care oferă genul ăsta de cursuri și găsesc una care ține cursuri de sâmbătă până luni. Mă gândeam că mi-a pus Dumnezeu mâna în cap, aveam nevoie doar de o zi de concediu, nu mai trebuia să mă duc la firmă cu căciula în mână să le spun că lipsesc și vreo 3 zile, pentru cursul pe care mi-l plătesc.

Și mă înscriu acolo, plin de energie și entuziasm, croit să fac treabă. Intr-un weekend mai găsesc eu un curs care mi se pare mișto, tot așa, de sâmbătă până luni, mă înscriu și la ăla, tot pe banii firmei.

Ce-i drept, în mailurile mele de confirmare pentru cursuri scria că acestea se țin doar dacă se strâng 15 doritori, dar mai era cel puțin o lună până la începerea primului curs. Între timp, primesc newslettere cu oferte la cursuri noi “înscrie-te acum la cursul de traforaj viteză!”, “deschidem curs de patinaj virtual!”, “grăbește-te, urmează un curs de butonat rapid telecomanda televizorului!” și alte chestii de genul… Mă mai inscriu la vreo două și aștept cumintre trecerea timpului.

Pentru că nu am primit vreun status referitor la cursul ce trebuia să înceapă în câteva zile, sun pe numărul de secretariat și întreb.

“Bună ziua, pentru cursul de pus gogonele, ce ar trebui să se înceapă poimâine.”
“Poftim? Pai nu v-am zis că vă anunțam noi dacă începe?”
“Ați zis că mă anunțați dacă nu începe…”
“Nu e adevărat, dar nu începe, va fi reprogramat peste o lună, vă rog să completați un nou formular de înscriere.”

Completez un nou formular de înscriere, deja începusem să pun gogonele de capul meu la birou, nu mai aveam nevoie de un curs pentru asta, dar dacă tot mi-l plătea firma… poate aveam ocazia să învăț lucruri mișto.

Completez un nou formular de înscriere, aștept 29 de zile și dau iar telefon.

“Bună ziua, pentru cursul de pus gogonele, am fost înscris și acum o lună, dar nu s-a ținut. Acum se ține?”
“Nu se mai ține deloc, nu găsim doritori! Când o să se țină vă anunțam noi, vă sunăm și vă înscriem direct, dacă mai doriți.”

În momentul ăla mi-am dat seama că mi-am “încărcat fictiv” vreo 3-4 weekenduri cu niște cursuri de care nu aveam neapărată nevoie și despre care eram aproape sigur că nu vor începe la timp, sau poate niciodată. Nu puteam să-mi caut un weekend la munte, că poate mă sunau că începe cursul de traforaj. Nu puteam să trag o băută vineri seara, că poate începea a doua zi cursul de patinaj virtual… Drept urmare, am anulat toate înscrierile la cursuri și mi-am comandat vreo 15-20 de cărți, costul total fiind mai mic decât inscrierea la un singur curs. Cititul în timpul liber depinde doar de mine și de stările pe care le am, nu de participarea a altor paișpe oameni.

Cu adevărat hilar este că am fost sunat de către tăntița aia la vreo 6 luni de când mă chinuiam eu să fac cursuri, să îmi spună că au un loc liber la cursul de pus gogonele, iar cursul începe sigur peste o saptămână. Ulterior, m-a ocărât că oamenii nu sunt serioși, din cauza celor ca mine se tot amână cursurile.

Din păcate, e cu adevărat trist că o firmă care ține cursuri de comunicare și organizare să aibă probleme de comunicare și organizare.

Între timp, în ultimele luni m-am dezvoltat personal la mine acasă, citind diferite cărți și urmărind conținut de genul pe internet. M-am dezvoltat când am vrut eu și cât am vrut eu, din confortul canapelei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.