Lossless Cut – aplicație gratuită pentru decupat clipuri video

Din seria de aplicații gratuite, astăzi am ales Lossless Cut. Această aplicație poate fi descărcată pentru orice platformă (Windows, macOS și Linux).

Cu Lossless Cut puteți decupa clipuri video fără a afecta sau reduce calitatea acestora. Pentru un program gratuit, este chiar stufos și vine cu toate componentele necesare pentru decuparea clipurilor. Interfața este foarte ușor de folosit fiind vorba despre o linie de stream. Adaugă prin drag and drop un clip video, selecteaza punctul de pornire și oprire al decupării, iar apoi apasă pe butonul de decupare. Partea decupată este salvată automat în același dosar cu clipul original. Procesul nu suprascrie videoclipul original, adăugându-i timpul de început și sfârșit la numele fișierului.

lossless cut video

Puteți da play clipului sau puteți sări până la partea de unde doriți să decupați folosind mouse-ul. Aveți nevoie de maxim 5 click-uri pentru a tăia un videoclip. Doua click-uri pentru a selecta poziția de start și sfârșit, două click-uri pentru a le seta și încă un click pentru a salva fișierul decupat pe hard disk-ul local.

Implicit mai puteți salva și un singur frame, ceea ce nu este greu: selectați frame-ul apoi apăsați pe butonul de captură. Frame-ul captat este salvat ca imagine .jpeg în același dosar unde este locat clipul.

Neavând opțiune de codare și decodare este ceea ce face Lossless Cut o aplicație rapidă. Programul folosește codecul ffmpeg pentru a decupa și salva fișierele. Deși a fost proiectat pentru fișiere video, la fel de ușor se poate folosi și pentru a decupa fișiere audio.

Programul este bazat pe Chromium și folosește playerul media Chromium HTML5. Asta înseamnă că unele formate video sau audio este posibil să nu fie suportate. Conform producătorului, tipuri de fișiere suportate sunt: mp4, mov, webm, mkv, ogg, wav, mp3, aac, h264, vp8 and vp9 .

Pentru a vă spori lucrul cu aplicația, vă puteți folosi de o serie de scurtături din tastatură. Eu unul așa am făcut și sper să vă fie util programul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.