Little Flocker a fost achiziționat de către F-Secure

Aplicația macOS Little Flocker care oferă protecție împotriva ransomware-ului și a altor programe malițioase a fost achiziționată luna trecută de către furnizorul de securitate endpoint F-Secure.

Little Flocker poate fi folosit pentru a pune în aplicare controale stricte de acces la fișierele și directoarele unui Mac. Printre altele se pot pune controale stricte de acces și ale webcam-ului, microfonului sau a altor resurse ale unui PC cu sistem de operare macOS. Este o aplicație ce luptă eficient împotriva ransomware-ului, spyware-ului, virușilor de tip troieni sau a altor programe malițioase ce pot încerca să fure, cripteze sau chiar să distrugă fișiere.

F-Secure va integra aplicația recent achiziționată în noua sa tehnologie, Xfense. Xfence este concepută pentru a adăuga protecție bazată pe comportamentul produselor de securitate endpoint existente pentru macOS.

Aplicația Little Flocker a fost dezvoltată de către expertul în criminalistică cibernetică iOS, Jonathan Zdiarski, ce a acceptat în luna martie să lucreze în cadrul echipei de Inginerie și Arhitectură a Securității Apple. Probabil acesta a fost și motivul pentru care s-a decis să vândă proiectul. Aplicația creată de acesta se integrează cu macOS-urile la un bivel scăzut și nu poate fi dezactivată cu ușurință de către malware. Aceasta permite utilizatorilor să specifice ce aplicații au acces la anumite fișiere sau directoare. Din moment ce aplicația oferă protecție în timp real împotriva accesului neautorizat la date, poate fi extrem de eficientă împotriva ransomware-ului sau a altor aplicații de tip malițios.

Conform unui articol de pe TechCrunch.com , toți utilizatorii ce dețin deja o licență pentru aplicația Little Flocker, vor putea folosi în continuare aplicația… însă imediat ce aceasta va fi integrată în tehnologia Xfence, acestora li se va oferi F-Secure Safe ca aplicație alternativă.

Nefiind un utilizator de computere Mac, nu ma prea pot pronunța. Cert este că Mac-urile sunt în mod tradițional ținta mai puținor atacuri decât există pe sistemele de calcul ce rulează sistemul de operare al celor de la Microsoft. Niciodată nu suntem siguri și implicit o aplicație de tip endpoint de securitate este o investiție bună, un must have.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.