Linux Mint a fost lansat în versiunile KDE și Xfce

Echipa Linux Mint tocmai ce a lansat versiunea 18.1 KDE (K Desktop Environment) și Xfce, ce aduce îmbunătățiri față de versiunile precedente (Cinnamon și MATE) prin actualizări de securitate. Aceste versiuni vor avea suport pe termen lung, actualizările de securitate fiind anunțate până în anul 2021. Următoarele versiuni de Linux Mint vor folosi același pachet de bază ca și versiunea 18.1 până în 2018. Acest lucru asigură actualizarea ușoară la noile versiuni.

Începând cu 2018, echipa celor de la Mint va lucra la un nou pachet de bază și își va dedica eforturile acestui lucru. Versiunile precedente vor fi suportate în continuare până în 2017 (Linux Mint 13), sau până în 2019 (Linux Mint 17.x).

Dacă actualizați de la Linux Mint 18.1 puteți folosi Update Managerul încorporat, deoarece acesta oferă cea mai bună experiență:

  1. Selectați Menu, apoi Administration și Update Manager.
  2. O dată ce interfața Update Manager s-a încărcat, apăsați pe Refresh.
  3.  Apăsați apoi pe butonul de “install updates” pentru a începe actualizarea.

Linux Mint 18.1

Unele feature-uri ale versiunii noi Mint sunt valabile în lansările KDE și Xfce, iar foarte multe sunt specifice fiecărei ediții în parte. Pentru a verifica ce îmbunătățiri au fost aduse fiecărei versiuni în parte, puteți accesa următoarele link-uri: Xfce și KDE . Pentru oricare din variantele Mint 18.1 puteți folosi link-ul de descărcare de pe website-ul oficial. Dacă sunteți mulțumiți sau nu de noile schimbări și actualizări, puteți să ne lăsați un comentariu mai jos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.