Linksys WRT32x – router special pentru gameri

Cei de la Linksys revin cu un router foarte special, pentru gameri – Linksys WRT32x . Designul futurist este același cu celelalte routere WRT, dar pe o schemă de culoare neagră. În interior putem găsi un router wireless dual-band 3×3 AC3200, un procesor ARM dual-core de 1,8 GHz și Rivet Networks Killer Prioritization Engine.

Linksys WRT32x - front

Justin Doucette, managerul de produse Linksys a declarat faptul că „toți competitorii noștri și-au denumit routerele drept ‘routere de gaming’, însă acest lucru este doar de marketing […] Am vrut să construim ceva care să vorbească în numele gamerilor“. Uitându-se la succesul pe care l-a avut Rivet Networks cu companiile de PC-uri pentru gaming precum Alienware, Razer, MSI și alții, Linksys s-a gândit să integreze software-ul Rivet Networks Killer Prioritization Engine (motor de prioritizare a rețelelor) într-un router de ultimă generație.

Aproape fiecare router are un sistem QoS (quality of service) – calitatea serviciilor – ce asigură faptul că traficul este fără lag. Spre exemplu VOiP-ul și streaming-ul video au prioritatea cea mai mare în așa fel încât apelurile telefonice și streamingul video să nu se întrerupă. Killer Prioritization Engine funcționează pe același principiu ca și QoS în esență, doar că este optimizat să recunoască trafic adițional sensibil la lag, incluzând jocurile.

Linksys WRT32x - back

Mai multe detalii tehnice ale routerului: Routerul este capabil să livreze o viteză de 600 Mbps pe rețeaua 2,4 GHz 802,11n și 2600 Mbps pe reșeaua 5GHz 802,11ac. Are un port WAN Gigabit și alte 4 porturi LAN tot gigabit. WRT32x mai are și un port USB 3.0, dar și un port combo de USB 2.0/eSATA pentru dispozitive de stocare pe pot fi partajate pe rețea. Prețul actual al routerului variază între 299$ și poate ajunge chiar la 349$. Mai multe detalii despre WRT32x puteți găsi pe pagina producătorului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.