LibreOffice 5.3 are o interfață experimentală de Office

LibreOffice 5.3 este ultima versiune a suitei Office populare de tip open-source și una dintre cele „mai bogate lansări ale aplicației în feature-uri“. Suita Office valabilă atât pentru utilizatorii Windows, Linux dar și MacOS este acum valabilă și ca o versiune privată de cloud.

LibreOffice 5.3

Alternativa suitei Microsoft Office vine cu Writer – o alternativă a celebrului Word; Calc – varianta echivalentă a Excel-ului; Impress – ce este similar cu PowerPoint; și Draw ce vă permite să creați documente grafice. Versiunea 5.3 vine cu o grămadă de îmbunătățiri, printre care și o interfață grafică experimentală ce este denumită Notebookbar. Noua interfață seamănă izbitor cu cea a Office-ului și este opțională începând cu această versiune. Puteți descărca ultima versiune a aplicației de aici .

Cum noua interfață nu este setată ca predefinită, și dacă nu știți unde să vă uitați este posibil să aveți nevoie de ajutor… vă vom îndruma noi. În primul rând trebuie să permiteți feature-urile experimentale aflate sub Tools -> Options -> LibreOffice -> Advanced -> Experimental Features, exact ca în imaginea de mai jos.

LibreOffice 5.3 setup 1

Pentru a seta noua interfață vizuală trebuie apoi să mergeți la View -> Toolbar Layout -> Notebookbar , ca în imaginea de mai jos.

LibreOffice 5.3 setup 2

Puteți oricând să vă întoarceți la vechea interfață grafică repetând pasul anterior, selectând varianta de Toolbar dorită. Cum vi se pare noua versiune a LibreOffice 5.3? Nouă ne-a luat ochii interfața grafică deci nu putem fi subiectivi încă. Cert este că am folosit și în trecut, și folosim și în prezent aplicațiile open source.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.