Kaspersky Lab lansează propriul sistem de operare – Kaspersky OS

Populara companie de securitate și antivirus, Kaspersky a dezvăluit un nou sistem de operare anti-hackuibil: Kaspersky OS despre care a scris si Răzvan aici – se pare că nu numai eu am discutat cu Eugene Kaspersky vreo două ore la telefon. Dezvoltarea noului sistem de operare a durat aproximativ 14 ani, deoarece cei de la Kaspersky au decis să îl facă de la zero, nu să depindă de Linux.

Eugene Kaspersky – fondatorul Kaspersky – a scris despre acest lucru pe blogul său, fără a dezvălui însă prea multe informații.

Ce este mai deosebit la Kaspersky OS decât la alte sisteme de operare?

Noul sistem de operare este bazat pe Arhitectura Microkernel, o arhitectură ce permite utilizatorilor să-și customizeze propriul sistem de operare conform cerințelor lor. Deci depinzând de anumite cerințe ale utilizatorului, sistemul de operare poate fi proiectat folosind diferite modificări ale acestuia.

Ce este de menționat și reținut, este faptul că acest sistem de operare nu este bazat pe Linux. Conform lui Eugene, una dintre cele trei caracteristici distincte ale noului sistem de operare este că GUI-ul (Graphical User Interface-ul) este construit de la zero și nu conține „nici cea mai mică urmă de Linux“.

Toate sistemele de operare sunt proiectate cu securitatea ca prim obiectiv, deci este mult mai simplu să începi de la zero pentru a face totul corespunzător. Asta a fost și scopul nostru și ceea ce am făcut“ a declarat Kaspersky.

Dar ce face Kaspersky OS să fie impenetrabil atacurilor?

Sistemul de securitate încorporat în noul sistem de operare are abilitatea de a controla comportamentul aplicațiilor și modulelor acestuia. Motivul pentru care se consideră a fi un sistem de operare impenetrabil este că, pentru a obține acces nepermis, un hacker ar trebui să spargă semnatura digitală a unui utilizator de cont… ceea ce este posibil numai cu un computer cuantic.

După cum văd că este obiceiul, tot mai mulți producători tind să-și facă propriul sistem de operare. Rămâne la latitudinea fiecărui utilizator în parte ce sistem de operare alege, care să i se potrivească în totalitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.