KickassTorrents e iar online

Chiar aveam un draft făcut despre torente, piraterie și despre faptul că Torrentz, KickassTorrents si TorrentHound au fost închise în 2016. Mai trebuia doar să-l recitesc o dată, să-l mai bibilesc puțin și să-l public.

Ei bine, KickassTorrents a revenit la viață, toți marii pirați au început iar să urce torente, astfel că articolul meu vechi nu ar mai fi fost de actualitate.

Deși a apărut abia în 2009, după 7 ani KickassTorrents a depășit PirateBay și era primul în topul pirateriei. Asta pentru că aveau pirați cinstiți, care nu puneau crackuri virusate (nu așa multe ca ceilalți), pentru că verificau dacă torentele urcate sunt false sau nu… și pentru că a fost online în perioada în care PirateBay era căzut.

Astfel de siteuri renasc în fiecare zi pentru că autoritațile nu au mijloacele necesare de a le opri. După ce ai descărcat fișierul .torrent și l-ai încărcat în uTorrent-ul tău fără reclame, tu descarci fișierele tale de la alți utilizatori, iar în momentul ăla ești client (că faci download) dar și server (că faci upload).

Chiar citisem niște mailing listuri publice ale Piratebay în care povesteau că folosesc load balancere ca să prioritizeze și anonimizeze traficul, iar baza lor de date de torente are 3-4 Gigabytes, stocând doar metadatele necesare descărcării torentelor.

Practic, autoritățile închid siteul, adică portalul de unde se descarcă torentele, iar băieții ăștia fac un alt abonament de hosting și-l pun la loc. Și tot așa.

Eu unul sunt un adept al tehnologiei open-source, pe laptopul personal folosesc Ubuntu și Thunderbird, dar mai nou stau mai mult pe cel de muncă, unde am doar software licențiat.

Pe mine nu mă prea interesează de KickassTorrents ăsta, dar m-am documentat pentru un prieten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.