Cum să dezactivezi scurtăturile de taste din Firefox

Deoarece anumite scurtături de taste vă pot sta în cale atunci când navigați pe net, vă recomandăm Keybinder – un add-on pentru browserul Mozilla Firefox. Add-on-ul vă permite să schimbați, să resetați sau chiar să dezactivați anumite scurtături din browserul Firefox.

În cazul meu scurtătura care-mi stă în drum este Ctrl + B, care pe platforma website-ului TechZip mi-ar permite să fac textul îngroșat. Lucrând foarte mult cu texte, mi-este mai ușor să formatez orice fișier sau articol folosind scurtăturile din taste. În cazul browserului, dacă apăs pe combinația de taste Ctrl + B mi se va deschide fereastra cu Bookmarks (semne de carte) – ceea ce nu mă ajută și nu este chiar ceea ce am nevoie. Din moment ce nu vreau asta, trebuie să mă duc cu mouse-ul să închid fereastra respectivă, să reselectez textul, apoi să fac textul îngroșat manual, ceea ce înseamnă o muncă în plus.

keybinder for firefox

Totodată poate că folosiți și alte scurtături globale, dar acestea nu vor funcționa în Firefox dacă aceași combinație de taste este mapată în browser.

Keybinder se instalează ca orice add-on pentru Firefox, iar pentru configurare trebuie să intrați în meniul Tools, apoi Keybinder. Unealta este foarte ușor de folosit, tocmai de aceea a venit ca o recomandare din partea noastră. Suntem conștienți că nu există doar Keybinder pentru a face asta, există și Flashblock Ultimate Alt Zero care face aproape exact același lucru… dar simplitatea utilizării ne-a convins.

Dacă vreți să mai aflați și alte „secrete“ pentru Mozilla Firefox, lăsați-ne un comentariu mai jos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.