Kaspersky VirusDesk – scanner online de fișiere și link-uri

Kaspersky VirusDesk este un serviciu gratuit dezvoltat de către compania rusă de securitate. Serviciul vă permite să scanați fișiere sau link-uri de viruși sau alte amenințări. Serviciul online nu pare să dezamăgească, după cum veți vedea puțin mai jos. Noi l-am găsit drept o unealtă folositoare, sperăm că și voi îl veți găsi la fel.

Probabil că mulți dintre sunt de acord că folosirea unui antivirus rezident este cea mai bună idee. Mai ales pe sistemele de operare Windows, din moment ce au fost cele mai vulnerabile la atacul ransomware WannaCry. Asta nu înseamnă totuși că o a doua părere a unui scanner online de fișiere nu este bună și nu merită luată în considerare. Marea majoritate a scannerelor online au integrate mai multe motoare antivirus de căutare, și pot estima un nivel al amenintării mai bine.

Detalii despre Kaspersky VirusDesk

kaspersky virusdesk

Kaspersky VirusDesk dispune de două funcții principale:

  • scnează unul sau mai multe fișiere (inclusiv arhive)
  • oferă opțiunea de a verifica reputația unui link / website

Statusul amenințărilor poate fi: sigur, infectat sau suspicios.

  • dacă Kaspersky nu detectează nicio amenințare, atunci fișierul / fișierele sau link-ul este sigur.
  • în cazul în care un fișier sau link “poate reprezenta o amenințare în unele cazuri”, atunci statusul ar fi suspicios.
  • în cazul unui link sau fișier infectat, statusul acesta va apărea.

Puteți trage fișierele direct în pagina web, sau puteți folosi iconița de atașament pentru a folosi browserul web să încărcați fișierul / fișierele pentru scanare. Scanarea folosește exact același motor ca și soluția Kaspersky Antivirus pentru Windows.

Încă o funcție interesantă, ce poate veni de folos dezvoltatorilor de programe sau aplicații web este aceea de a nu fi de acord cu rezultatele scanării. În acest fel, dezvoltatorii pot trimite programul sau aplicația web către Kaspersky Security Labs pentru a fi analizată amănunțit.

Dacă vreți să scanați mai multe fișiere deodată, cea mai bună metodă pentru a face asta este să le adăugați într-o arhivă .zip protejată cu parolă. Există totuși și un impediment. Limita maximă a unui fișier încărcat este de 50 MB. Dacă totuși aveți de scanat un fișier mai mare, recomandăm scannerul online VirusTotal, deoarece acesta suportă fișiere de maxim 128 MB.

Concluzii finale despre Kaspersky VirusDesk

Serviciul dezamăgește puțin. Acest lucru se datorează limitării maxime a unui fișier ce poate fi scanat. Webmasterii și dezvoltatorii de software pot totuși o reverificare în cazul unui rezultat fals pozitiv. Folosiți serviciul oferit de către Kaspersky cu încredere!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.