Atacurile ransomware au crescut de până la 8 ori

Conform unui nou raport al Kaspersky Security Network, atacurile de tip ransomware au crescut de până la opt ori față de anul trecut – atacuri asupra întreprinderilor mici și mijlocii. Firma a dezăluit că a detectat și blocat 27 471 încercări ale hackerilor de a cripta datele companiilor între cel de-al treilea trimestru din 2015 și al treilea trimestru din 2016. Anul trecut firma a observat numai 3224 atacuri.

Tot cei de la Kaspersky au avertizat că întreprinderile ar trebui să fie conștiente de ransomware și să se asigure că au implementat măsuri suplimentare de prevenție ale acestor atacuri. Întreprinderile și angajații acestora ar trebui să învețe să asigure backup-ul datelor critice, cum să actualizeze software-ul pe dispozitivele lor de lucru și cum să implementeze soluții de securitate a informației high-end… Totodată angajații ar trebui să fie educați su nu mai dea click pe orice link din e-mail-urile primite, ransomware-ul venind de cele mai multe ori sub forma unui atac phishing.

Vladimir Zapolyansky, purtătorul de cuvânt Kaspersky a declarat: „Amenințările din sectorul de afaceri mici sunt în continuă creștere. Prin urmare, chiar și cele mai mici companii trebuie să fie în măsură să se protejeze“ […] „Atunci când vine vorba de ransomware, plata răscumpărării nu garantează că datele vor fi returnate în siguranță. Pentru a-și asigura protecția împotriva ransomware-ului și a altor tipuri de atac, întreprinderile trebuie să implementeze soluții de securitate fiabile, actualizate, ca și măsuri preventive. Este întotdeauna mai ușor să previi amenințările“.

Cei de la Kaspersky au afirmat faptul că 55% dintre întreprinderile chestionate au declarat că restabilirea accesului la datele criptate a durat câteva zile, după ce au fost atacate. Aceste atacuri pot aduce fiecărei întreprinderi oricât de mică, pierderi semnificative.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.