Jocul Atari Breakout a fost copiat?

Un nou scandal apare și are legătură cu jocul Atari Breakout, un joc al anilor ’70. Compania Nestle este acuzată cum că ar fi copiat Breakout într-o campanie de marketing. Compania Atari nu a stat foarte mult pe gânduri și a depus o plângere în care pretinde că jocul creat de aceasta a fost exploatat în mod conștient aspectul dar și simțul jocului.

Reclama pare a fi apărut, fiind difuzată în Marea Britanie, în 2016. Aceasta prezintă un joc asemănător cu Breakout, numai că în locul cărămizilor au fost puse batoane Kit Kat. Breakout a fost creat ca și succesor al jocului “Pong” de către fondatorii Apple – Steve Jobs și Steve Wozniak.

Intitulată “Kit Kat: Breakout”, reclama prezintă oameni de vârste diferite ce se joacă în timpul pauzei de lucru un joc video. În jocul video, o paletă se mișcă de colo colo pentru a lovi o minge în coliziune cu barele orizontale care se află în partea de sus a ecranului (batoanele Kit Kat).

Nestle a declarat că sunt conștienți de acest proces, iar apărarea companiei va fi una fermă împotriva acestor acuzații. Cei de la Atari susțin că similaritatea cu jocul Breakout este mult prea limpede, în așa fel încât Nestle nu poate pretinde nevinovăția.

Purtătorul de cuvânt Nestle a declarat că: “reclama nu se mai difuzează și nu avem în prezent planuri de a o relua“.

Noi nu am găsit reclama celor de la Kit Kat cu Atari Breakout pentru a verifica asemănaerea din păcate. Ce părere aveți totuși despre acest scandal, cine credeți că va câștiga?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.