Intel va scoate calculatoare cu plăci video AMD

Pentru că Nvidia domină în mod despotic și crud piața plăcilor video, Intel s-a aliat cu AMD. Noile procesoare Intel cu plăci video integrate vor folosi tehnologii AMD pentru a deveni mai rapide și mai eficiente din punct de vedere al resurselor consumate.

Intel semnase în 2011 un parteneria cu Nvidia și a plătit 1.5 miliarde pe parcursul a 5 ani, pentru a folosi din licențele și patentele Nvidia în plăcile grafice integrate.

Mai mult de atât, Intel va lansa calculatoare cu placi video AMD Radeon. Conform Radeon.com, cei doi vor lansa un calculator cu procesor Core-i5 6600K CPU și placă grafică MSI Radeon Rx 480 ARMOR 8GB OC (overclock-ată).

Pentru mai multe informații, aruncați un ochi pe articolul ăsta de pe PCWorld.

Vă voi ține la curent pe măsură ce vor apărea noi informații. Eu deși am avut mai multe sisteme cu procesoare AMD, am la muncă un HP EliteBook cu i7 care rupe.

Abia aștept să apară AMD Zen, chiar dacă nu o să impresioneze, măcar o să facă  procesoarele Intel să se ieftinească.

Intel va scoate calculatoare cu plăci video AMD

A scris și Daniel articolul Intel va folosi GPU-uri AMD, dar trebuie să recunosc sportiv că am uitat că a abordat deja subiectul. Ei bine, nu o să șterg articolul ăsta, deoarece aduce câteva informații calde, anunțate ieri, deși e pe jumătate conținut duplicat. Mea culpa! Sper că dacă îmi recunosc public greșeala, nu îmi va tăia Daniel din salariu.

Posted in

Razvan

Salahor IT, blogger amator, hater de ocazie, bucătar de garsonieră, fan Linux, băutor de cafea, workaholic ambițios.

2 Comments


  1. Nu o să-ți tai din salariu, cam cum mi-ai dat tu concediu de odihnă…

    Reply

    1. Păi eu chiar ți-am dat concediu de odihnă… fără plată … 🙁

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.