Intel Kaby Lake va fi primul procesor Intel cu placă grafică AMD

După cum am anunțat încă din decembrie anul trecut, Intel a făcut un parteneriat cu AMD și va crea procesoare cu plăci video integrate ce vor folosi tehnologii AMD. Până acum, Intel avea o astfel de înțelegere cu Nvidia, dar acum cei doi coloși ai procesoarelor s-au pus la aceeași masă și au hotărât să lupte împreună pentru a avea șansa de a combate Nvidia.

Conform Liliputing, Primul procesor Intel ce va folosi tehnologie AMD va fi un i7 generația a 7-a (Kaby Lake) și va apărea pe piață în a doua parte a anului 2017.

Înțelegerea încă nu s-a definitivat, dar după mine sunt șanse mici să nu se realizeze, întrucât afacerea e win-win pentru ambele companii:

  • AMD a stat mult în umbra Intel, dar acum a reușit să facă din gama Ryzen niște procesoare suficient de puternice încât să rivalizeze cu ce scoate Intel.
  • Pe de altă parte, plăcile grafice AMD sunt mai performante decât cele Intel, iar cu ajutorul tehnologiilor și patentelor Radeon, Intel va reuși să ofere grafică integrată mai bună.

O să vă ținem la curent atât eu cât și Daniel, pe măsură ce apar noi informații despre acest subiect. Eu unul chiar sunt curios să văd benchmarkuri ale noilor procesoare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.