Instalați actualizările Windows 10 cu „snooze“

Printre aspectele care mi-au displăcut de la bun început la Windows 10 se numără și faptul că după fiecare actualizare calculatorul se restarta fără să mă întrebe, sau să mă pună să aleg când să dau restart – fapt ce uneori ducea la pierderi de date ale fișierelor în care lucram. Acest lucru s-ar putea schimba în curând, deoarece Microsoft va permite utilizatorilor când să instaleze actualizările de securitate, după ce aceștia s-au plâns că repornirile necesare pentru unele actualizări sunt perturbatoare.

Utilizatorii vor putea să programeze o actualizare în termen de 3 zile de la primirea notificării, au anunțat cei de la Microsoft într-un post. Deși aceasta pare să remedieze multe dintre frustrările utilizatorilor, experții susțin că întârzierea actualizărilor de securitate ar putea fi riscantă. Această fereastră de 3 zile este concepută pentru a oferi oamenilor mai mult control asupra momentului în care apar actualizările.

Allan Woodward, expert în securitate din cadrul universității din Surrey a declarat că amânarea actualizărilor ar putea ajuta hackerii. „Nu sunt 100% convins de această idee, deoarece de multe ori aceste actualizări conțin soluții critice de securitate care trebuie aplicate pe stațiile de lucru cât mai curând posibil. […] Confortul și complexitatea sunt, adesea, inamici ai securității.“ a spus acesta.

Eu am ales să dezactivez Windows Updates din services.msc, și porneam serviciul numai când eram sigur că pot instala actualizările și îmi permiteam să dau restart calculatorului.

Windows 10 - services.msc

Windows 10 - Windows Update service disabled

Ce metodă ați folosit pentru a preveni restartarea calculatorului după instalarea actualizărilor Windows 10?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.