Începând cu Android O, actualizarea sistemului de operare va fi mai simplă pentru producătorii de telefoane

Google lucrează la Project Treble, un mecanism prin care telefoanele ce rulează Android vor putea fi actualizate la versiunile superioare mai ușor.

Actualizarea sistemelor de operare pe telefoane este un proces destul de complicat pentru producătorii de telefoane, fiind costisitor și mare consumator de timp. Începând cu Android O, sistemul de operare va fi contruit în așa fel încât actualizarea lui să devină mai facilă.

Dezvoltarea sistemului de operare se bazează pe următorii pași:

Ultima versiune a android este inclusă în AOSP – Android open-source project.
Ulterior, versiunea open-source a Android este adoptată de către producătorii de hardware, care fac sistemul de operare compatibil cu componentele lor.
Ulterior, acest sistem de operare este adoptat de către producătorii și marii distribuitori de telefoane, care adaugă tot felul de modificări software.

Project Treble va permite producătorilor să configureze și actualizeze dispozitivele ce rulează Android mai ușor, folosind CTC – Compatibility Test Suite – un utilitar folosit în prezent pentru a crea aplicații compatibile cu mai multe versiune de Android. Project Treble va separa codul adăugat de către vendorii de telefoane de framework-ul de bază al Android, scopul fiind ca sistemul să devină independent de un producător anume.

Producătorii de hardware și vendorii de telefoane vor putea face codul compatibil și îl vor testa cu un nou utilitar, după schimbându-se doar Android Framework-ul, adică sistemul de bază Android, care va putea fi actualizat.

Noua funcționalitate este deja prezentă pe telefoanele Pixel ce folosesc în prezent versiunea de testing a Android O, dar va fi adoptat la scară largă de toate telefoanele compatibile cu Android O. Pentru mai multe informații, aruncați un ochi pe blogul Google.

Ăsta mi se pare un demers lăudabil al Google, e mai bine ca lumea să poată avea opțiunea de a upgrada sistemul de operare și pe telefoanele mai vechi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.