Hugo Barra explică politica Xiaomi

Deși lumea nu prea știe de produsele lor, Xiaomi este un producător chinezesc de telefoane și accesorii foarte bune, la prețuri mai mici decât marii producători.

Hugo Barra, vicepreședintele companiei a declarat de curând că ar putea vinde și 10 miliarde de smartphone-uri, că tot nu ar face profit. Acesta face referire la politica companiei, gândită pe termen lung. Ideea din spate este că cei ce cumpără telefoanele firmei la prețuri corecte vor cumpăra și sisteme smart home, software sau alte produse Xiaomi.

Anul acesta, divizia de smart home a înregistrat venituri de peste 1.5 miliarde de dolari.

Pentru prima dată Xiaomi va participa la CES, prezentarea de produse electronice ce se organizează anual în Las Vegas (anul ăsta pe 5 ianuarie), astfel că producătorul chinezesc se gândește serios să-și extindă piața de desfacere.

Pe lângă telefoane, Xiaomi produce și biciclete, unelte, televizoare sau periferice. O politică similară cu cea a Xiaomi are și OnePlus, o altă companie chinezească ce lansează telefoane cu specificații high-end la prețuri de terminale mid-range.

Nu știu voi, dar eu am auzit multe lucruri bune despre Xiaomi. Deși nu am pus mâna pe vreun telefon făcut de ei, am un powerbank și niște căști foarte mișto Xiaomi, care merg ca noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.