Serviciul de mesagerie Hangouts se va închide

Hangouts, Messenger, Allo sau Duo coexistă și sunt instalare pe miliarde de dispozitive, dar puțini utilizatori le folosesc. Am văzut cum Google a preinstalat în secret Hangouts pe smartphone-urile Pixel și recent s-au decis să închidă API-ul pentru chaturile video, deci sfârșitul serviciului de mesagerie este aproape.

Este Hangouts sortit pieirii? Google a tot încercat să ne dea câteva idei cum că serviciul se va închide oricând. Ar fi trebuit să ne dea de gândit deja faptul că API-ul a fost închis, iar API-ul nu mai permite aplicațiilor third party să manipuleze chat-urile video. Se mai zvonea cum că Hangouts va fi dezvoltată drept o aplicație proprietară cu orientarea către companii.

Aplicația de mesagerie nu prea era populară deși era preinstalată pe smartphone-urile tuturor producătorilor, pentru a fi conforme cu politicile Google. Sunt oricum foarte mulți utilizatori care nici măcar nu au pornit sau activat aplicația pe dispozitivele lor. Au instalat în schimb WhatsApp pentru a comunica cu prietenii sau familia.

La început, Google a testat răbdarea utilizatorilor: aceștia nu puteau trimite poze decât dacă foloseau un cont Google+. Statisticile în Magazinul Play pentru Hangouts sau alte aplicații asemănătoare este următoarea:

Hangouts WhatsApp Facebook Messenger
Descărcări  > 1 miliard > 1 miliard > miliard
 Rating  ~ 2.5 milioane ~ 49.3 milioane ~ 37.6 milioane

Acestea fiind spuse, Hangouts oferea câteva avantaje cum ar fi sincronizarea ușoară între dispozitive și ușurința cu care putea fi folosită pe mai multe dispozitive, o funcție pe care poate alte servicii de mesagerie nu o oferă.

În Octombrie 2016 Google a decis să nu mai facă obligatorie instalarea Hangouts pentru producătorii de smartphone-uri. Însă din Decembrie 2016 aceștia trebuiau să preinstaleze serviciul video și chat denumit Duo.

Se pare că Google pur și simplu nu poate câștiga piața serviciului de mesagerie. Toate eforturile în această direcție au fost în zadar, deoarece cei mai mulți utilizatori s-au îndreptat către serviciile competitorilor pentru a comunica cu prietenii sau familia. Voi ați folosit Hangouts? Cum vi s-a părut aplicația? Eu unul am dezinstalat-o sau am dezactivat-o de pe orice dispozitiv mobil cu Android am avut sau am pus mâna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.