Sistemul metroului din San Francisco, infectat de hackeri cu viruși de tip ransomware

Vineri după masă, metroul din San Francisco a fost hăckuit, astfel că toți călătorii au putut circula gratuit până sâmbătă seara.

Hackerul și-a păstrat anonimitatea, dar a cerut o răscumpărare din partea autorităților pentru a restaura serviciul de ticketing. Cel care a preluat controlul sistemului de la metrou nu a alterat date, doar a solicitat 100 de bitcoini ($73,000) pentru a debloca peste 2000 de sisteme.

Virusul de tip ransomware s-a răspândit și pe desktop-uri, servere de mail, baze de date, laptopurile angajaților și diverse PC-uri din stații.

Momentan, autoritățile au reușit să restaureze câteva din sistemele de la metrou, iar unele încă nu tipăresc bilete.

hackeri

Pentru că numărul atacurilor cu viruși de tip crypto-ransomware a crescut în ultima vreme, am creat articolele astea, care oferă informații despre ce trebuie să faci dacă ai calculatorul sau laptopul infectat cu astfel de malware:

Dragi hackeri, dacă sunteți așa șmecheri, vă invit să hăckuiți aparatele de bilete de la Gara de Nord pe care scrie DEFECT sau ecranele de pe peroane, care în loc să afișeze mersul metrourilor arată fie adrese IP, fie niște “ecrane albastre” foarte drăgălașe pe care sunt afișate adrese IP și MAC.

Oricine poate sparge metroul din San Francisco. Dacă sunteți hackeri adevărați, faceți sistemul de afișaj al metroului să meargă bine. Vă provoc. Așa vă dovediți abilitățile, nu făcând bagabonțeli dinastea…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.