Got Your Back – Backup al adresei Gmail în Windows (tutorial)

Pentru că mulți furnizori de internet ofereau gratuit adrese de e-mail pe Google – adică Gmail – și din diferite motive independente de noi acele adrese pot expira, vă voi explica cum să faceți backup e-mail-urilor de pe contul Gmail. Acest backup poate fi apoi importat pe un alt cont Gmail, sau în Mozilla Thunderbird.

Pentru următorul tutorial avem nevoie în primul rând de răbdare și de o aplicație specializată, gratuită denumită GYB (cunoscută drept Got Your Back). Descărcați întâi aplicația menționată mai înainte. Partea frumoasă este că există variantă atât pentru utilizatorii Windows, cât și cei care folosesc Mac sau Linux. Dezarhivați conținutul pe o partiție rădăcină (C, D etc.).

got your back

După dezarhivare, dosarul și conținutul acestuia ar trebui să arate ca îm poza de mai jos. Copiați conținutul arhivei în dosarul C:\GYB sau în dosarul și locația aleasă de voi.

got your back

Este timpul să deschidem aplicația, dar înainte de asta trebuie să rulăm Command Prompt din sistemul de operare, cu drepturi de administrator. Eu voi folosi sistemul de operare Windows – pentru tutorialul Linux, îi voi lăsă plăcerea lui Răzvan să-l facă.

Prima comandă pe care o vom scrie în cmd sau Command Prompt va fi: cd \GYB. Cel puțin eu aici am extras și mutat conținutul dosarului descărcat.

got your back

Apoi ne vom conecta la adresa de e-mail căreia dorim să-i facem backup. Foarte important este să verificați din setările de securitate ale contului Gmail dacă permisiunile pentru aplicații mai puțin securizate este activat.

got your back

Vom acorda apoi permisiuni suplimentare cu următoarea comandă: gyb –email myemail@gmail.com –action estimate . Înlocuiți myemail@gmail.com cu adresa voastră Google – eu am folosit adresa TechZip.

got your back

O fereastră ca cea de mai jos va apărea. Selectați scriind cifra opțiunii alese de voi, apoi tastați Enter. Când toate opțiunile alese de voi sunt selectate, apăsați cifra 7 (Continue) și Enter.

got your back

Eu am ales doar opțiunea 0 .

got your back

Mesajul de pe ecran ar trebui să arate ca mai jos.

got your back

După ce selectați opțiunea de a continua, o nouă pagină web ar trebui să se deschidă unde veți permite apoi aplicației să acceseze căsuța voastră de e-mail.

got your back

După ce ați acordat permisiuni aplicației Got Your Back în pagina browserului ar trebui să vă apară următorul mesaj: The authentication flow has completed. Dacă nu vă apare acest mesaj, probabil nu ați făcut ceva bine. După o analiză riguroasă se pare că avem doar 12 mesaje cărora trebuie să le facem backup.

got your back

Pentru a efectua un backup într-un anumit dosar, comanda ce trebuie introdusă este: gyb –email youremail@gmail.com –local-folder “C:\GYB\BK” . Nu uitați să modificați youremail@gmail.com cu adresa voastră de e-mail și să adăugați calea aleasă de voi – eu voi folosi C:\GYB\BK.

got your back

Am efectuat backup-ul celor 12 e-mail-uri. Acestea vor apărea în subdosare de forma An\luna\zi .

got your back

Pentru a restaura apoi e-mail-urile respective într-un alt cont Gmail, vom folosi comanda următoare: gyb –email newaddress@gmail.com –action restore –local-folder BK . Nu uitați să modificați newaddress@gmail.com cu adresa de e-mail pe care doriți să restaurați back-up-ul și să modificați BK cu numele dosarului ales de voi.

Pentru mai multe comenzi pe care le puteți efectua în Got Your Back, puteți consulta această pagină. Sau dacă vă este mai simplu, ne puteți întreba în căsuța de comentarii. Sper că acest tutorial a fost ușor și practic pentru voi și ca v-a scăpat de foarte multe bătăi de cap.

Posted in

Daniel

Senior tester înrăit de aplicații (iOS, Android sau web based); scriitor, grafician și programator de ocazie; senior salahor IT - sper că ne vom împrietenii uşor și că-ți vor plăcea articolele TechZip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.