Google Nexus – O gamă de telefoane pentru o categorie aparte de utilizatori + Mini-review LG Nexus 5X

Am citit de dimineață review-urile de la LG Nexus 5X de pe eMag și am râs copios de ipocrizia și neștiința posesorului român de Nexus.

Erau câțiva care spuneau că bateria ține puțin. Pe mine bateria la LG Nexus 5X mă ține o zi jumătate, mult mai mult decât mă ținea bateria de la LG Nexus 5-ul precedent (primul model).

Cel mai amuzant a fost un tip care a spus că telefonul e o mizerie, Android-ul stock e inutil, pentru că el oricum și-a instalat 9999999 aplicații și și-a pus aplicații care îi adaugă widgets în meniu, pentru că interfața asta simplă e odioasă. Dăh, tocmai de asta îți iei Nexus, pentru interfața simplistă și prețul raport/calitate corect.

Dacă vrei zorzoane, mileuri sau pește de sticlă pe telefon, optezi pentru Samsung, LG, Sony, Huawei s.a.m.d..

Alții spuneau că au telefonul de o săptămână și nu au avut niciun fel de problemă cu el. Păi niciun telefon nu se strică într-o săptămână boss.

Spre deosebire de LG Nexus 5-ul vechi, care mi s-a părut că mergea divin, 5X-ul meu are două probleme:

Nu de puține ori se decalibra GPS-ul și până nu răsuceam telefonul de 3 ori în jurul fiecărei axe, GPS-ul afișa eronat, adică în direcția opusă față de unde trebuia eu să merg. Dar ăsta cred că e bug de Android, că și niște prieteni cu Samsung-uri au avut aceeași problemă.

A doua chestie care mă dezamăgește este stabilizatorul de imagine al camerei. Camera pozează OK și filmează decent, dar nu de puține ori, dacă nu am răbdare să țin telefonul nemișcat suficiente secunde, pozele ies încețoșate. Nu am avut problema asta pe vechiul Nexus, cu care pozam pe fugă, în Burst Mode (adică mai multe poze una după alta).

Revenind la ideea articolului, telefoanele Nexus sunt telefoane de nișă, să zicem, pentru cei care tocmai asta vor, aplicații puține, meniu simplist, eventual bootloader deblocat (adică să își pună ei custom ROM, dacă nu sunt mulțumiți de ce oferă Google). Pentru un terminal mobil cu 2 GB memorie RAM, cum e LG Nexus 5X, telefonul se mișcă foarte bine, comparabil cu un iPhone, care costă de două ori mai mult minim.

Înainte să te hotărăști să dai de la 1000 de lei în sus pentru un telefon, ar trebui să documentezi, să vezi ce sistem de operare are dispozitivul și ce probleme au reclamat cei care deja îl posedă. E ca și cum ți-ai cumpăra un SSD de 500 de GB și apoi ai înjura vânzătorul pentru că nu merge pe calculator ăla prăfuit al tău cu Windows XP.

Deci, dacă nu ai bani în plus, documentează-te înainte să cheltui.

Păcat că scriu acest articol după ce Google a anunțat că va întrerupe gama Nexus și va vinde de acum doar telefoane Pixel, care se vor dispozitive premium, mai scumpe și mai iPhone-like, ca aspect. Dar totuși, poate acest articol va ajuta sau descuraja pe cineva să își cumpere un Nexus.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.