Google Meet (aplicație de video conferință) poate fi acum folosită gratuit

Deși Zoom pare să fi luat fața celorlalte aplicații de video conferință, Microsoft și Google nu se lasă nici ei mai prejos. Google tocmai a făcut platforma Google Meet disponibilă pentru a fi folosită de către toată lumea, în mod gratuit.

Aplicația de video conferință a Google era oferită până acum clienților business, ca parte din GSuite. Platforma permite organizarea de video conferințe cu până la 100 de participanți, iar în acest moment nu e limitată, ca și timp. Se poate însă ca după 30 septembrie să o limiteze la 60 de minute.

Spre deosebire de Zoom, unde putea participa oricine fără cont, alternativa de la Google poate fi folosită doar dacă sunteți logați pe un cont de Gmail, dar ăsta nu e neapărat un impediment, toată lumea are oricum adrese de Gmail. Măsura asta de securitate este ca să ajute gazdele să aibă mai mult control. Participanții care nu sunt invitați printr-o invitație primită pe calendar vor ajunge într-o cameră intermediară, iar de acolo vor fi aprobați de către gazdă.

Cei de la Google au fost prevăzători, în felul ăsta nu vor avea problemele de securitate cu care s-a confruntat Zoom.

La începutul acestei luni, Google a “tras la depou” aplicațiile Google Hangsouts Meet și Hangouts Chat, rebranduindu-le în Google Meet și Google Chat. Ca și cum Hangouts ar fi fost cuvântul care anunța dezastrul.

Spre deosebire de celelalte alternative, Google Meets va rămâne o platformă ce se folosește din browser… riscul fiind să pierdeți tabul cu conferința, dacă sunteți genul ce lucrează cu jdemii de taburi și ferestre deschise (ca mine). Dar există și client ce poate fi instalat pe toate platformele mobile importante. Toate, adică Android și iOS.

Bătaia pe piața aplicațiilor de video conferința devine destul de acerbă, mai ales că și Facebook a anunțat de curând Messenger Rooms, o platformă similară.

Părere personală

Nu am testat platforma, ca să am neapărat opinii avizate și nici nu vreau să fac pe părerologul. Dar, la fel ca și alte produse Google care au eșuat, la fel poate fi și acesta. Platformele cloud de la Microsoft (Office 365) domină clar piața cloud, astfel că GSuite e oricum alternativa mai nepopulară.

Mișcarea asta cu platforma disponibilă gratuit mi se pare bună și foarte marketabilă, ei oricum ofereau deja produsul ăsta abonaților, astfel ca nu e deloc complicat să-l dea și gratis.

Pentru mai multe informații, aruncați un ochi pe anunțul oficial făcut de către Google.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.