Google i-a angajat pe creatorii LeapDroid, un emulator de jocuri Android

Pentru cine nu știe, Chromebook-urile sunt o gamă de laptopuri pentru office, ce rulează ChromeOS, un sistem de operare făcut de Google, care seamănă foarte mult cu browserul Chrome. Ei bine, sistemul ăsta de operare nu este un Android, deși rulează tot un kernel Linux, astfel că a fost nevoie ca Google să creeze un emulator pentru a permite utilizatorilor să instaleze APK-uri de Android pe laptopuri. Iar aplicațiile rulate cu emulatoare nu funcționează ca cele cu suportate nativ.

De curând, Google i-a angajat pe creatorii LeapDroid (emulator de Android făcut special pentru jocuri), cel mai probabil pentru a ajuta la “portarea” aplicațiilor Android pe ChromeOS.

Momentan nu se știu foarte multe detalii, nu se știe de ce anume se vor ocupa băietii ce au creat LeapDroid, dar eu suspectez că marele G are nevoie de ei pentru a lucra la convergență, adică unirea celor două sisteme de operare într-unul singur care rulează pe toate platformele, desktop sau mobile.

Și Microsoft vrea să atingă convergența, de aia ne obligă să tolerăm interfețe de tabletă pe desktop. La fel și Ubuntu, care a creat Ubuntu Phone, derivat din Ubuntu desktop, cu interfață Unity.

Da, mie nu-mi place ideea asta de sistem de operare convergent, oamenii fac lucruri diferite pe desktop față de tabletă. Și interfața aia de folosit cu degetul pe touchscreen nu e la fel de utilizabilă dacă o folosești prin intermediul mouse-ului. Sau invers.

Google i-a angajat pe creatorii LeapDroid, un emulator de jocuri pentru Android

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.