Google ia măsuri împotriva pirateriei

Pe lângă Poliția Română care luptă împotriva pirateriei, Google cât și alte firme de motoare de căutare vor lua măsuri pentru a combate pirateria. Începând cu 1 iunie (de ziua copilului) Google ar putea introduce un cod voluntar anti-piraterie, măsură ce vine ca urmare a presiunii din partea industriei de divertisment.

Motion Picture Association of America (MPAA) precum și alte firme au criticat mult timp Google pentru faptul că nu face suficient de multe pentru a combate pirateria și au susținut chiar că „motoarele de căutare sunt responsabile pentru că împing oamenii spre încălcarea drepturilor de autor, chiar dacă aceștia nu caută în mod activ să facă acest lucru“.

Compania Google a luat deja măsuri în încercarea sa de a reduce pirateria, însă a refuzat de-a lungul timpului să elimine din căutări site-uri întregi deoarece acestea pot oferi și conținut legal disponibil pentru descărcare. În zilele noastre, Google este inundată cu solicitări de eliminare, numai anul trecut acest gen de solicitări ajungând la eliminarea a peste 100 000 de link-uri către conținut piratat în fiecare oră.

Google a fost de acord să semneze un nou cod anti-piraterie pentru a combate conținutul care încalcă drepturile de autor. Conform theinquirer.net, în urma mai multor discuții prezidate de British Intellectual Property Office (BIPO), Google cât și alte companii din domeniul motoarelor de căutare au căzut de acord ca acest cod să intre în vigoare de la 1 iunie 2017.

Nefiind decât o persoană căreia să îi placă să se relaxeze în timpul liber uitându-se la un film serial, nu cred că m-ar afecta chiar atât de mult această măsură. Cum în fiecare hypermarket am ajuns să găsim filme artistice pe DVD cu prețuri începând de la 9,99 RON – probabil voi cumpăra și mai multe astfel de filme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.