Google și Facebook lucrează împreună să unească Los Angeles de Hong Kong prin fibră optică

Google și Facebook au hotărât să tragă o fibră optică de 8000 de mile prin Pacific, ca să facă o conexiune de 120 terabiți pe secundă între Los Angeles și Hong Kong.

În prezintă mai există o fibră optică ce străbate Pacificul, deținută tot de Google. Rețeaua curentă permite efectuarea de video conferințe la calitate HD, între Los Angeles și Hong Kong și e capabilă să țină 80 de milioane de utilizatori conectați simultan.

Interesant este faptul că Facebook mai are un parteneriat cu Microsoft, cei dor coloși ai internetului vor să tragă o fibră prin Atlantic.

Google și Facebook vor să conteze Los Angeles de Hong Kong prin fibră optică

Pentru noi europenii, noua fibră a Google și Facebook este ca apa sfințită, nici nu ne ajută nici nu ne încurcă, dar mâncătorii de orez cu ochi oblici au doar de câștigat.

Bătălia mare este pe cine pune gheara pe tot internetul, iar Facebook și Google au toate argumentele să se alieze, ca să fure fața celorlalți. În timp ce Yahoo se zbate între viață și moarte, Facebook lucrează la fibre optice prin Atlantic și Pacific, cu Google și Microsoft. Asta înseamnă să fii mafiot.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.