Google Chrome va consuma cu 50% mai puțină memorie RAM

S-au adunat toți maistorii, meseriașii și prelucrătorii prin așchiere în laboratoarele Google, și s-au gândit ca, în loc să bage funcții inutile și insesizabile sub capota Chrome, mai bine fac browserul să consume mai puțină memorie RAM.

Cum internetul evoluează, desing-ul se modernizează, interfețele și temele siteurilor sunt tot mai împopoțonate, este imperativ ca browserul de internet să meargă bine.

Echipa din spatele Google Chrome a muncit din greu în ultima vreme și anunță că, începând cu Chrome 54, browserul Google va consuma jumătate din RAM-ul pe care îl consumă versiunile curente. Noile modificări au fost introduse deja în varianta de testing a browserului și s-a constatat că Imgur, Reddit, Twitter, The New York Times și YouTube folosesc cu 50% mai puțină memorie RAM decât înainte.

Modificarea nu se va sesiza la cei care au sisteme dotate cu multă memorie RAM sau la cei care închid taburile ca să economisească memorie, dar dispozitivele mobile și calculatoarele cu memorie puțină vor rula mult mai bine pe internet, cu noul browser.

Varianta stabilă a Chome 54 va fi lansată pe 6 Decembrie, dar nerăbdătorii pot testa deja noul browser, în versiunea beta.

Deși sunt fan Firefox, folosesc și Chrome în paralel, pentru anumite lucruri. Aștept cu nerăbdare să testez noul browser Google. Promit să dau cu el de perete dacă nu se mișcă bine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.