Google Chrome e instalat pe 2 miliarde de dispozitive

Deși Microsoft a depus muncă titanică pentru a dezvolta noul browser Edge, Google Chrome este în continuare cel mai popular browser de pe dispozitivele cu Windows.

Conform TechCrunch, Darin Fisher a dezvăluit la Chrome Dev Summit faptul că browserul Google este instalat pe două miliarde de dispozitive din întreaga lume, iar numărul estimat de utilizatori e undeva pe la un miliard.

Statistica este făcută pentru atât pentru calculatoare, cât și pentru telefoanele cu Android sau iOS, pentru că Chrome nu rulează pe bunul Windows Mobile.

NetMarketShare, susține că Google Chrome e instalat pe 54% din calculatoare, iar Edge se laudă cu un procent de 5% (puțin peste procentul de grăsime al iaurtului obișnuit). Nici măcar bătrânul Firefox nu mai poate ține pasul, iar Internet Explorer pierde și el teren pe zi ce trece (se pare că oamenii învață încet încet să instaleze un browser nou pe sistemul de operare).

Mie îmi place politica Google. Facem programe multi-platform, să meargă pe orice dispozitiv și sistem de operare, că banii vin. Până nu de mult, deși Google avea Chrome, plătea Firefox pentru a fi motorul de căutare implicit de pe pagina de start.

2 Comments


  1. Te contrazic. Google Chrome e instalat doar pe 1 miliard 999 milioane 999 mii 999 de dispozitive. Eu tocmai l-am dezinstalat de pe al meu. 😉

    Reply

    1. Nu e mai, oricum l-am instalat eu pe noul telefon de munca, tot ieri :-))

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.