Google Chrome 53 va fi cu 15% mai rapid decât versiunile anterioare

Pentru a face Google Chrome să se miște mai rapid, băieții de la Google au folosit funționalitatea Profile Guided Optimization (PGO), adăugată de către distinșii și deosebiții programatori de la Microsoft în compilatorul lor.

Noua funcționalitate a fost introdusă în Chrome 53 și ajută la optimizarea funcțiilor de browser, astfel că browserul de internet a opținut o viteză mai mare de deschidere a paginilor. Conform articolul ăsta, Chrome 53 se deschide de 16.8% mai repede, viteza de deschidere a unui tab nou este cu 14.8% mai mare iar încărcarea paginilor se fac și ele cu 5.9% mai rapid.

Momentan modificările au fost implementate în ramura de dezvoltare a Google Chrome, dar după ce se vor face suficiente teste, îmbunătățirile vor fi adoptate și de către versiunea stabilă a browserului.

Dar lucrurile nu sunt roz în totalitate. Se poate ca, după ce au fost adăugat noile modificări, browserul să necesite și mai multe resurse hardware, astfel că nu va fi la fel de responsiv pe sistemele vechi.

Deși se mișcă bine, mi se pare că Google Chrome consumă mai multe găleți de RAM decât o fermă de micro-servere. Da, astea fiind spuse, eu încă rămân la Palemoon, fratele mai bun al bătrânului Firefox.

https://i0.wp.com/i.imgur.com/xBn7C0B.jpg?resize=751%2C343

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.