Google Calendar acum disponibil și pe Ipad-uri

Google Calendar - iPad

Începând cu actualizarea din 29 martie, respectiv versiunea 2.0.0 a aplicației Google Calendar pentru dispozitivele iOS, cei de la Google au optimizat aplicația pentru iPad-uri. Deși nu putem spune că aplicația a fost complet indisponibilă pentru utilizatorii iPad în ultimii ani, aceștia putând folosi aplicația pentru iPhone pe tabletele Apple.

Aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea vizualizării calendarelor lor ce sunt partajate prin intermediul serviciului Google. O caracteristică disponibilă cu noua actualizare, pe care aplicația nativă Apple nu o are a fost adăugată în Google Calendar, cum ar fi posibilitatea de a găsi mai rapid timpul și locul pentru o întâlnire cu persoane din interiorul organizației. Ne referim aici la persoanele care folosesc servicii Microsoft Exchange în corporații.

Această măsură face de a lansa Google Calendar pe dispozitivele Apple face parte din strategia Google de a încerca șă aducă și extindă serviciile de productivitate G Suite la cât mai mulți oameni cu putință. Implicit Google lucrează din greu pentru a determina clienții să treacă la suita sa de productivitate de la sistemele lor curente, care se învârt în cele mai multe cazuri la Microsoft Office. Microsoft oferă propria aplicație calendar pentru iPad-uri sub forma Outlook pentru iOS, aplicație care a sprijinit tabletele Apple încă de la lansarea acestora din 2015.

Potrivit unui post al managerului de produs Calendar, Sharon Stovezky, în viitor Google a planificat mai multe caracteristici iOS, inclusiv un widget Today View ce va permite utilizatorilor să vadă evenimentele viitoare în Centrul de Notificări iPad. Aplicația Google Calendar poate fi descărcată gratuit de pe AppStore.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.