Google Brain îmbunătățește considerabil poze pixelate

Google Brain este un nou algoritm foto creat de către cei de la Google, care permite crearea unor fotografii detaliate având ca sursă unele foarte pixelate și de foarte slabă calitate. Conceptul este unul cunoscut drept “photo enhance”, de către cei care urmăresc seriale gen CSI.

Ca demonstrație, Google Brain a putut să transforme niște poze de 8×8 pixeli în unele în care se distingeau detaliile faciale. Algoritmul folosește o funcție prin care comprimă imaginile normale la rezoluția celei care trebuie îmbunătațită, căutând elemente similare. A doua componentă prelucrează o cantitate mare de imagini, adăugând pixeli ce “se potrivesc” peste imaginea cu rezoluție mărită.

Rezultatele celor două operații se combină și se obțin imaginile îmbunătățite, ce permit practic mărirea unei imagini mici fără a pierde foarte mult din calitate.

Deși rezultatele sunt destul de bune, până la urmă sunt generate de către calculator, în funcție de alte modele similare.

O să atașez o imagine demostrativă mai jos și o să ofer și explicațiile aferente. În stânga e poza pixelată (nu cred că se îndoiește cineva de asta), în mijloc e poza pixalată mărită de 4 ori și trecută prin Google Brain iar în dreapta este poza ce ar fi trebuit să fie obținută. După cum se poate observa, asemănarea este una destul de mare.

Google Brain îmbunătățește considerabil poze pixelate

Păstrând CSI în gând, cred că acest nou algoritm ar putea ajuta la prinderea mai multor infractori, bazată pe filmările slabe. Poliția română, s-a auzit, vorbiți cu Google să vă dea vouă softul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.