Aplicația Gmail pentru Android va preveni utilizatorii înainte de a accesa linkuri de tip phishing

După atacul de tip phishing efectuat prin Google Docs (cel de care a scris Daniel aici), Google a luat câteva măsuri.

Noua funcție care previne împiedică utilizatorii să dea click pe linkurile de phishing va fi adăugată în aplicația Gmail pentru Android. Tehnologia din spate este tot Google Safe Browsing, cea care împiedică clickuirea linkurilor malițioase în Chrome. Pentru mai multe informații, vedeți articolul ăsta din TechCrunch.

Toate linkurle din mailuri vor fi scanate, iar în caz că utilizatorul face click pe un link malițios, va apărea acest mesaj.

Atacurile de tip phishing sunt foarte elaborate și devin din ce în ce mai eficiente cu fiecare zi. Este indicat să fii atent înainte să deschizi un mail, atașament sau să faci click pe un link, dar măcar acum există un nivel adițional de protecție… dacă folosești Gmail pentru Android.

Dacă pe calculator phishing-ul e mai ușor de depistat, pe telefon nu e deloc simplu, astfel că noua funcție chiar va fi benefică tuturor utilizatorilor de Gmail pentru Android.

Răspândirea de viruși care fură datele personale sau chiar ransomware se face în mare parte prin mailuri malițioase, fiind suficient să dai un click greșit, iar apoi să pierzi controlul asupra datelor personale.

Dar nu există nicio metodă anti phishing 100% eficientă. Cea mai bună variantă de protecție este să nu dai click pe linkuri din mailuri ciudate și eventual, nici măcar să nu le deschizi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.