Francezii sunt primii din lume care au creat un drum solar

Pentru că în țările cu apă curentă și WC în casă mașinile electrice sunt ca Loganurile la Taxi Pelican, unele țări chiar investesc în tehnologie, în direcția asta. Francezii au făcut Wattaway, primul drum solar din lume, pe drumul RD5 din Normandia.

Criticii sunt supărați, deoarece consideră că nu e oportun să se investească 5.2 milioane de euro din bani publici într-un asemenea proiect, mai ales că Franța se mândrește deja cu peste un milion de km de drumuri. Ce fraieri, nu puteau să vorbească cu Adrian Năstase să rezolve ceva cu Bechtelul? Făcea Bechtel fix 0 km de drumuri, la un preț mai mare decât ar costa o autostradă de la Becicherecu Mic până în Bengaluru.

Drumul este acoperit de panouri solare, poleite cu o rășină specială, ce conține straturi subțiri de silicon și ar trebui să reziste oricărui fel de trafic. Colas, compania care a creat drumul mai are alte 100 de proiecte de acest gen, iar jumătate dintre ele sunt în afara Franței.

Chiar sunt curios dacă e un proiect într-adevăr fezabil, sau doar un moft. Mi-ar plăcea să văd la ce folosesc curentul generat. Că nu cred că au investit atâta pentru a alimenta cu curent semafoarele și indicatoarele rutiere.

Voi mai urmări subiectul și vă voi ține la curent.

Francezii au creat primul drum solar din lume

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.