Firefox 51 nu va reda conținutul audio sau video de pe siteurile inactive

Că tot a făcut Daniel o listă cu funcțiile implementate în versiunea 50 a browsereului Mozilla, vreau să vorbesc puțin despre îmbunătățirile ce vor fi aduse de Firefox 51.

Cea mai mișto chestie este că va bloca redarea audio pentru taburile inactive. Deși există varianta în care păstrezi o pagină cu conținut activă, de pe care citești, iar pe celălalt tab îți cântă YouTube-ul, mai des se întâmplă să dechizi 3-4 siteuri, iar unul să înceapă automat un video sau o voce, iar tu să nu știi care este tabul ce face gălăgie, ca să oprești cât mai repede.

Cum fac bunii băieți de la prosport sau go4it, mă silesc pe mine să le aud vocile de ciumpalaci, de parcă eu n-aș putea să citesc doar ce mă interesează… Nu, nu, trebuie să le suport și autoplay-ul.

Dar taburile ce au fost active cel puțin o dată, continuă să redea conținutul audio sau video după ce devin inactive (se deschide un tab nou, pe care se stă), deci noua funcție nu vă va împiedica să ascultați muzică în timp ce lucrați.

Utilizatorii care nu sunt mulțumiți de noua funcționalitate o pot dezactiva făcând următoarele:

  • Scrieți about:config în bara de adrese a Firefox și apăsați Enter.
  • Confirmați în fereastra ce apare că veți lucra cu atenție
  • Căutați opțiunea media.block-autoplay-until-in-foreground.
  • Faceți dublu-click pe preference și selectați False

Firefox 51 nu va reda conținutul audio sau video de pe siteurile inactive

Dacă vreți să testați noua opțiune, trebuie să instalați Firefox Nightly, care este ramura de test a browserului. Până să ajungă stabil și să fie lansat oficial, Firefox trece prin următoarele etape:

  • Nightly – cea mai instabilă versiune, unde se adaugă toate funcțiile noi pentru a se testa
  • Beta – funcțiile care dau randament sunt mutate din versiunea Nightly în Beta. de obicei se lansează două versiuni beta până să apară varianta stabilă a browserului.
  • Stabil – versiunea ce include cele mai stabile funcții implementate în varianta Beta.

Nu știu voi, dar eu sunt foarte mulțumit de noua funcție. Am testat-o pe versiunea Nightly și mi s-a părut că funcționează chiar bine.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.