Firebug nu va mai fi un add-on separat pentru Firefox

Ieri, cei de la Mozilla și cei de la Firebug au anunțat că dezvoltarea Firebug-ului ca add-on separat a fost oprită. Pentru cei care nu sunteți familiarizați cu add-on-ul, acesta era unul dintre cele mai bune unelte pentru dezvoltare web pe care le-am întâlnit. Și știu că vorbesc poate în nume propriu acum, dar m-a ajutat de foarte multe ori la grafică și design web – dar nu numai.

Decizia a fost luată din mai multe motive, însă cel mai bun motiv a fost acela că Firebug nu este compatibil cu mai multe procese, așa cum va fi Firefox-ul în curând. Schimbarea codului pentru a face o asemenea schimbare ar fi durat probabil ceva timp cu resursele pe care le au aceștia la îndemână.

firebug preview

Din nefericire Firebug nu a fost gândit să ruleze mai multe procese, și pentru a-l face să lucreze așa în acest nou scenariu, ar fi necesitat o rescriere a codului dificilă dar și costisitoare. Grupul de lucru Firebug a căzut de acord că nu au resursele necesare pentru a implementa o astfel de schimbare arhitecturală.“ (info aici)

Utilizatorii add-on-ului probabil vor avea nevoie de acest ghid pentru migrare de la Firebug. Pe de altă parte, având în vedere faptul că uneltele de dezvoltare din Firefox au devenit mai rapide decât versiunea curentă a add-on-ului, poate că această schimbare nu este chiar atât de rău venită. Voi folosiți uneltele de dezvoltare predefinite din Firefox, sau preferați alte add-on-uri / browsere pentru depanări web?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.