Fintech OS este o platformă românească pentru piața bancară

Fintech OS este o platformă românească dezvoltată de Softelligence care gestionează deja peste două milioane de tranzații pe lună pentru Allianz, NN, Provident, ING Bank și Idea Bank.

Software-ul digitalizează principalele operațiuni de business ale celor ce oferă servicii financiare, automatizează procesele de back-end și oferă o platformă API pentru bănci. Aplicația poate fi folosită de către utilizatorii obișnuiți pentru a accesa conturile, dar și de către cei ce lucrează în domeniul bancar.

Principalele funcționalități ale Fintech OS:

  • permite utilizarea semnăturii biometrice pentru autentificarea în timp real și semnarea digitală rapidă a documentelor
  • permite accesarea aplicațiilor financiare prin Face Recognition
    funcția OCR (Optical Character Recognition) preia informațiile scrise de mână prin utilizarea camerei foto și le digitaliează.
  • permite integrarea activităților IT, marketing și vânzări într-o singură platformă.

Pentru persoanele fizice, aplicația cere utilizatorului să pozeze buletinul cu camera foto, iar apoi îl pune să-și facă câteva selfie-uri, să vadă dacă este cel de pe buletin, și abia apoi îi oferă acces la cont.

Eu unul sunt impresionat de funcționalitațile platformei, dar nu prea am cu ce să o compar, astfel că nu am nicio opinie, încă.

Pentru mai multe informații, citiți articolul ăsta. Las și un video de prezentare, mai jos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.