FileFriend: ascundeți fișiere, dosare sau text în imagini JPEG

FileFriend este un program gratuit, portabil pentru sistemul de operare Microsoft Windows care vă permite să ascundeți fișiere, dosare sau text în imagini jpeg. Programul de manipulare și criptare are mai mult de atât de oferit, cea mai notabilă opțiune fiind cea de a împărți sau lipi fișiere pe lângă funcția de criptare.

Utilizatorii de PC-uri au chiar câteva opțiuni bunicele atunci când vine vorba despre protecția fișierelor, dosarelor sau textului din partea accesărilor neautorizate. Cea mai bună opțiune fiind aceea de a crea un dosar criptat, criptarea unei întregi partiții sau chiar a întregului hard disk. Programe precum VeraCrypt, Microsoft Bitlocker sau Drive Cryptor oferă astfel de funcții.

FileFinder

Când vine vorba despre funcția de criptare e care o oferă FileFinder, aplicația oferă opțiuni simple de a ascunde text, fișiere sau chiar dosare întregi în imagini jpeg. Mare atenție însă daca în dosarele respective există fișiere read-only, pentru că altfel nu le veți putea cripta. În poza de mai sus puteți observa cum se pot cripta dosare sau fișiere, acestea fiind protejate e o parolă.

FileFinder

FileFinder

Mai sus puteți alege fișierele sau dosaul pe care doriți să le ascundeți în interiorul unei poze de tip jpeg sau jpg.

FileFinder

FileFinder

Pentru a ascunde text în interiorul unei poze, aveți un exemplu mai sus. Deși este foarte ușor de executat fiecare comandă, chiar și pentru un utilizator ne-experimentat, din păcate aplicația nu oferă informații cu privire la algoritmul de criptare pe care-l folosește, ceea ce este un minue. Nici website-ul dezvoltatorului nu oferă această informație din nefericire. Aceasa poate fi o problemă, deoarece nu știm cât de bun este algoritmul de criptare de fapt.

Nu știu cât de corect ar fi să fac o comparație a FileFriend cu 7zip sau Zip, deoarece și aceste două programe din urmă pot face arhive protejate cu parolă și implicit potm împărți fișiere mai mari în unele mai mici… dar FileFriend vine și cu opțiunea de a lipi două fișiere – ceea ce nu am văzut decât la anumite aplicații pentru tipul de fișiere PDF.

Dacă vă încântă aplicația câtuși de puțin, aceasta poate fi descărcată gratuit de pe website-ul dezvoltatorului. Nouă ne-a plăcut aplicația, deși merge dezvoltată mai mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.