File Move – aplicație de sincronizat fișiere pentru Windows

File Move este o aplicație gratuită pentru Windows pe care o puteți folosi pentru a sincroniza fișierele dintre două dosare  sau locații. Aplicația nu este un program ce rulează în timp real în fundal pentru a sincroniza fișierele imediat ce detectează schimbări ale fișierelor. În schimb rulează numai la cererea utilizatorului. Deși acest lucru limitează aplicația, este ideală ca aplicație în cazul în care nu este necesară sincronizarea în timp real. Dacă știți că dosarul sau conținutul unui dosar se schimbă ocazional – spre exemplu o dată pe lună sau pe săptămână – folosirea unei aplicații ce sincronizează fișiere sau dosare în timp real ar putea fi nejustificată, deoarece ar folosi resursele stației de lucru cât timp rulează în fundal.

File Move

Interfața aplicației este împărțită în trei mari categorii:

  1. Panoul sursă – care listează fișierele dosarului sursă pe care dorim să-l sincronizăm
  2. Panoul țintă – locul unde dorim să sincronizăm fișierele din dosarul sursă
  3. Panoul cu opțiuni – localizat în partea de jos, sub primele două categorii – unde avem mai multe setări cu care ne putem juca.

Adăugați cel puțin un dosar sursă și unul țintă, apoi puteți apăsa pe butonul Analyze pentru a vedea sub formă de listă toate fișierele din dosarul principal ce urmează a fi sincronizate. Din păcate aplicația afișează numai numărul total de fișiere, nu și spațiul necesar ocupat de fișierele respective.

Butoanele Execute și Synchronize este posibil să cauzeze ceva confuzie, deoarece nu este foarte clar cu ce diferă. Execute rulează orice operații de fișiere ce sunt în așteptare, pe când Synchronize întâi analizează apoi execută operația de sincronizare. Modul standard de sincronizare adaugă fișierele care lipsesc din dosarul țintă, dar se regăsesc în dosarul sursă și înlocuiește orice fișier al cărei capacitate (de stocare) este diferită între cele două dosare.

Alte opțiuni ale aplicației ar fi: înlocuirea fișierelor cu dată diferită, înlocuirea fișierelor cu conținut diferit, includerea dosarelor goale, cât și ștergerea fișierelor care nu se mai află în dosarul sursă. În încheiere puteți selecta ca după încheierea sincronizării stația de lucru să se închidă.

După cum am menționat, aplicația File Move este gratuită și poate fi descărcată de pe site-ul Alternate Tools. Pentru o aplicație gratuită face destul de multe și nu-mi permit să ridic pretențiile la un nivel foarte înalt. Sper să vă fie de folos totuși.

Posted in

Daniel

Senior tester înrăit de aplicații (iOS, Android sau web based); scriitor, grafician și programator de ocazie; senior salahor IT - sper că ne vom împrietenii uşor și că-ți vor plăcea articolele TechZip.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.